Οι Εθελοντές μας

Home Οι Εθελοντές μας

Ποιοί Είμαστε

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια εξολοκλήρου εθελοντική δομή στην οποία δεν εμπλέκεται κανένας πολιτικός, θρησκευτικός ή άλλου είδους φορέας.

Ο Στόχος μας

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής.

Το Όραμά μας

Μια κοινωνία με λιγότερη ανισότητα, χωρίς αποκλεισμό ατόμων και κοινωνικών ομάδων, περισσότερες ευκαιρίες και ομορφότερες ανθρώπινες σχέσεις.

Οι Εθελοντές μας

Jelena Grbic
Εισηγήτρια των Αγγλικών Αρχαρίων & Μέσων και της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Γενικών καθηκόντων

 

Η Jelena Grbic γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Βελιγράδι.

Στην Ελλάδα ήρθε ως μετανάστης της αγάπης. Έγινε μέλος του Κέντρου Νέων το Φεβρουάριο το 2018, ψάχνοντας επιπλέον δημιουργικότητα για τον ελεύθερο χρόνο της. Στην αρχή έκανε το εργαστήριο της Σέρβικης γλώσσας και τη Λέσχη Ανάγνωσης. Συνεχίζει δυναμικά με τη Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας και τα εργαστήρια Αγγλικής γλώσσας (Αρχάριων και Μέσων – οπού βρέθηκε εντελώς τυχαία, άλλα της άρεσε και τώρα δεν λέει να τα αφήσει!).
Το ΚΝΚ της έδωσε την ευκαιρία να προσφέρει, αλλά και να λάβει γνώσεις και εμπειρίες.

Λίνα Καλαποθάκη – Νικήτας Μπατσικούρας
Εισηγητές του εργαστηρίου Salsa-Bachata

 

Η Λίνα και ο Νικήτας ασχολούνται πολλά χρόνια με τον χορό, έχοντας διδαχθεί και διδάσκοντας ταυτόχρονα αρκετά styles βασισμένα στη φιλοσοφία των Latin. Στόχος τους να μαθαίνουν όλο και περισσότεροι να χορεύουν γιατί ο χορός είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Η απασχόλησή τους με τον χορό ξεκίνησε από μικρή ηλικία και αμέσως σχεδόν εξέφρασε ένα πολύ μεγάλο μέρος του χαρακτήρα τους. Σας καλούν όλους να μπείτε στο “Μαγικό” κόσμο του Χορού γιατί προσφέρει πολλά περισσότερα από βήματα και τεχνικές. Δοκιμάστε το.

Νίκος Καρακαιδός, Φιλάνθη Λάγιου, Γιώργος Πράττης
Εισηγητές του εργαστηρίου Tai Chi

 

Οι εισηγητές του εργαστηρίου Tai Chi, ο Γιώργος Πράττης, ο Νίκος Καρακαιδός κ η Φιλάνθη Λάγιου είναι μαθητές του Ναπολέοντα Ξιφαρά και του Tew Bunnag. Περισσότερες πληροφορίες για το Ναπολέων Ξιφαρά και τον Tew Bunnag (Τιου Μπούνναγκ): http://www.samadhi-taichi.gr/el/our-people. Πριν μερικά χρόνια αποφάσισαν να μοιραστούν την πρακτική τους με τους φίλους του Κέντρου Νέων, που θα τους ενδιέφερε να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο του Ται τσί (Tai Chi) των Τσί Γκονγκ(Qigong), των φορμών, και του διαλογισμού.

Απόστολος Κατσάς
Εισηγητής του εργαστηρίου Άνθρωπος και Επιστήμη

 

Ο Απόστολος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα όπου και τελείωσε το σχολείο μέχρι το λύκειο. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκεί έζησε και δούλεψε για αρκετά χρόνια μέχρι το 2008 που επέστρεψε στην Ελλάδα. Από τότε ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα. Το Κ.Ν.Κ το ανακάλυψε μόλις πέρυσι από μια φίλη η οποία τον έπεισε να παρουσιάσει ένα εργαστήριο. Απ’ ότι φαίνεται, η εμπειρία αυτή του άρεσε και… λέει μάλλον να το συνεχίσει.

Γιώργος Κολοκάθης
Εισηγητής του εργαστηρίου Κιθάρα με Αυτοσχεδιασμό συνοδεία Φωνής

 

Ο Γιώργος Κολοκάθης γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1981 στην Καλαμάτα. Ασχολήθηκε από νωρίς με την κιθάρα και το τραγούδι και σπούδασε ανώτερα θεωρητικά μουσικής στο ωδείο Οpera της Αθήνας. Από το 1999 ως σήμερα απασχολείται ως μουσικός, έχοντας εργαστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Καλαμάτας. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολιτιστικά δρώμενα στο πλαίσιο του δήμου Καλαμάτας και της τουριστικής και πολιτιστικής προβολής του νομού, με αφιερώματα μεγάλων συνθετών. Από το 2015 και μετά κάνει παιδικές παραστάσεις και αφηγήσεις σε διάφορους χώρους και κέντρα προσχολικής ηλικίας. Το 2017 επιστρέφει μόνιμα στη γενέτειρά του Καλαμάτα, διδάσκοντας μουσική και απασχολούμενος ερασιτεχνικά με το θέατρο, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε σε ψηφιακό δίσκο την επανεκτέλεση του τραγουδιού “Ερωτόκριτος και Αρετούσα/Της αγάπης και του έρωτα” με τη δικιά του σφραγίδα ερμηνείας, σε συνεργασία με την ανερχόμενη ερμηνεύτρια Άννα Κατσούλη, την ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια και τους δημιουργούς του τραγουδιού Γιάννη Νικολάου και Μαρία Παπαδάκη.
Στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας θα διδάσκει το μάθημα «Κιθάρα με Αυτοσχεδιασμό συνοδεία Φωνής».

Σοφία Κωνσταντινέα
Εισηγήτρια του εργαστηρίου Συζήτηση στα Αγγλικά

 

Η Σοφία Κωνσταντινέα αγάπησε την αγγλική γλώσσα μετά από 4 χρόνια σπουδών (BA in English Language and English and European Literature/MA in Translation) και διαβίωσης στην Αγγλία. Εδώ και τρία χρόνια καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσει το επίπεδο αγγλικών της και να προσφέρει την ίδια ευκαιρία και σε άλλους που αγαπούν ή χρειάζονται τα αγγλικά μέσω της τάξης Συζήτησης. Αγαπάει πολύ να χρησιμοποιεί μεθόδους μη τυπικής μάθησης (games, roleplay, debate, problem solving, etc.) και το Κέντρο Νέων της δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει υπέροχους ανθρώπους (εθελοντές και μαθητές) διαφόρων ηλικιών, εθνικοτήτων και κουλτούρας.

Παναγιώτα Λεπίδα
Εισηγήτρια του εργαστηρίου Yoga Α

 

Η Παναγιώτα Λεπίδα, γνώρισε το μονοπάτι της γιόγκα το 2011, μαθητεύοντας κοντά σε δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κομβικό σημείου, ήταν η γνωριμία της με τη δασκάλα της Βιβή Λέτσου, που την ενέπνευσε να συνεχίσει αυτό το μονοπάτι με την εκπαίδευση της ως δασκάλα γιόγκα. Αφού τελειώσει τη βασική εκπαίδευση της στην Αθήνα, ακολούθησε η πιστοποίηση στη γιόγκα για παιδιά και σεμινάρια στην θεραπευτική γιόγκα με γιατρούς του εξωτερικού, που χρησιμοποιούν τη γιόγκα ως θεραπεία.
Οι πρακτικές της γιόγκα, μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του ανθρώπου, φέρνοντας στην επιφάνεια όλες τις δυνατότητες που ενυπάρχουν στον καθένα. Στόχος είναι η ευεξία και η αντίληψη του αληθινού εαυτού! Σημαντικό ρόλο σε αυτό, παίζει η αλληλοβοήθεια και η υποστήριξη, γι’αυτό και το Κέντρο Νέων είναι ιδανικός χώρος/ ιδέα για την εξάσκηση της γιόγκα!

Μαριάννα Μπαγιαμπού
Εισηγήτρια του εργαστηρίου Capoeira

 

Η Μαριάννα πρωτογνώρισε και εξάσκησε την Capoeira σε μια κατάληψη-κοινωνικό κέντρο της Βαρκελώνης το 2001 και από τότε δεν έχει σταματήσει να μαγεύεται από τις πολλές και διαφορετικές διαστάσεις της ιδιαίτερης αυτής πολεμικής τέχνης. Με τα εφόδια που απέκτησε ως μέλος της ομάδας Dandara Cordao de Ouro Patras, άρχισε από το 2011 να συντονίζει η ίδια προπονήσεις στην περιοχή της Λακωνίας. Κάτοικος της πόλης της Καλαμάτας πλέον, θεωρεί το Κέντρο Νέων, με τη φιλοσοφία που το χαρακτηρίζει, ιδανικό μέρος για να συνεχίσει… Vamos a jogar Capoeira! Ας παίξουμε Capoeira!

Δήμητρα Πούλου
Εισηγήτρια του εργαστηρίου Ελληνικά Αρχαρίων

 

Η Δήμητρα Πούλου είναι δασκάλα ελληνικών. Φέτος είναι η πρώτη της επαφή ως εισηγήτρια στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας και αισθάνεται χαρούμενη που θα συνεισφέρει σε μια τόσο όμορφη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Μέσα από το εργαστήριο αυτό θα επιχειρήσει να μεταδώσει βασικές γνώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας. Σκοπός της είναι η γνώση να προέλθει μέσα από ένα ευχάριστο και όσο το δυνατό βιωματικό τρόπο μάθησης.

Μάγδα Σακελλαροπούλου
Εισηγήτρια του εργαστηρίου Yoga B

 

Η Μάγδα Σακελλαροπούλου κάνει Γιόγκα αρκετά χρόνια. Προσωπικοί λόγοι την οδήγησαν το 2018 να κάνει πιστοποίηση στον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη. Σε αυτό το ταξίδι της Μαθαίνει πως είναι σημαντικό: Να αγαπάς και να φροντίζεις το Σώμα σου, δημιουργώντας συνθήκες Υγείας γι’αυτό. Μαθαίνει πως το να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας σε χρόνο Ενεστώτα, δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με τον ίδιο μας τον εαυτό, την ίδια την ζωή. Επίκεντρο της πρακτικής, οι “Αρχές Ευθυγράμμισης”, που θα βοηθήσουν να οριοθετήσουμε το Σώμα μας. Πρόθεση μου Για αυτό το ταξίδι μαζί σας, να Ζω και να χαίρομαι κάθε στιγμή της ζωής μου, δημιουργώντας τις στιγμές μου. Βρίσκομαι εδώ στο ΚΝΚ σε σχέση αλληλεπίδρασης. Ευχαριστώ.

Δημήτρης Σουμής
Εισηγητής του εργαστηρίου της Κλασσικής Κιθάρας

 

Ο Δημήτρης έγινε μέλος της ομάδας του Κέντρου Νέων Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2017. Αρχικά απλά ως μαθητής του εργαστηρίου της Νοηματικής Ελληνικής Γλώσσας και ύστερα ως εισηγητής του εργαστηρίου της Κλασσικής Κιθάρας για ενηλίκους και παιδιά. Έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στην πρωτεύουσα αφομοίωσε τον τρόπο ζωής της μεγαλούπολης και η απόφαση να γυρίσει στην γενέτειρά του Καλαμάτα έμοιαζε μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Τουλάχιστον στην αρχή. Η ανακάλυψη του Κέντρου Νέων Καλαμάτας κατά την επιστροφή του στην πόλη ήταν ένα ιδιαίτερα ευτυχές γεγονός που τον βοήθησε στην προσαρμογή σε μια νέα καθημερινότητα με όμορφους ανθρώπους, ουσιαστική προσφορά και ποικίλα ενδιαφέροντα. Ως λάτρης της μουσικής προσφέρει και αυτός στους φίλους του Κέντρου Νέων Καλαμάτας ένα παράθυρο προς τον κόσμο που τον μαγεύει τόσο, αυτόν των 7 νοτών και των 6 χορδών της κιθάρας. Επίσης, παρότι με δυσκολία δοκιμάζει αλκοολούχα ποτά, επιμένει στα πάρτυ του Κέντρου να παριστάνει τον μπαρίστα (χωρίς ευτυχώς να αποτυγχάνει παταγωδώς)!

Μαρία Σπηλιοπούλου
Εισηγήτρια του εργαστηρίου decoupage

 

Η Μαρία γεννήθηκε το 1964 στη Καλαμάτα. Κύρια ασχολία της είναι η ζωγραφική και το decoupage. Είναι μέλος του κέντρου Νέων από το 2016.

Τάσος Σπηλιωτόπουλος
Εισηγητής του εργαστηρίου της Γαστρονομίας, Γενικών Καθηκόντων, Συντονισμός

 

Ο Τάσος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 24/3/1984. Έγινε μέλος της ομάδας του Κέντρου Νέων Καλαμάτας το 2009 που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Είναι εξαρχής εθελοντής, διδάσκοντας το άθλημά του, το μπάντμιντον (στο οποίο είναι εν ενεργεία προπονητής), ενώ στην πορεία ξεκίνησε να παρακολουθεί ως μαθητής εργαστήρια ξένων γλωσσών και αργότερα άλλα εργαστήρια, συνεχίζοντας να προσφέρει εθελοντικά όπου χρειάζεται. Από την περίοδο 2018-2019 επανήλθε ως εισηγητής και δίδαξε φωτογραφία. Την τρέχουσα περίοδο 2019-2020 θα διδάξει Γαστρονομία, που είναι κι ένα από τα πολλά ενδιαφέροντά του. Δραστήριος και δημιουργικός, είναι πάντα δίπλα στο Κέντρο Νέων και βοηθάει ώστε να γίνει ακόμα καλύτερο.

Όλγα Σωπασή
Εισηγήτρια του εργαστηρίου Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

 

Η Όλγα γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Καλαμάτα. Ψάχνοντας κάτι “διαφορετικό” ανακάλυψε το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα Νοηματικής γλώσσας το 2011. Την ίδια χρονική περίοδο το Κέντρο της έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστεί την αγάπη και το μεράκι της για τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (που χορεύει από τα 5 της) ως εισηγήτρια σε αυτό το τμήμα συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα. Η συναναστροφή της με τους Έλληνες αλλά και ξένους εθελοντές της έχει προσφέρει πολλές όμορφες φιλίες και εμπειρίες! Επίσης είναι ενεργό μέλος στη λειτουργία του Κέντρου. Keep going guys ♥️!

Θέλεις να γίνεις μέλος της παρέας μας;

Στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας είμαστε πάντα ανοιχτοί στην προσθήκη νέων μελών στην ομάδα μας. Έλα να γνωριστούμε, να μάθεις περισσότερα για την λειτουργία μας και να βοηθήσεις το Κέντρο να γίνει ακόμα ομορφότερο με την παρουσία σου!